Ce putem face chiar acum pentru a proteja mediul înconjurător?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Date fiind schimbările climatice cu care ne confruntăm și avertizările cu miile privind sănătatea din ce în ce mai șubredă a planetei, foarte mulți proprietari de case recurg la tot felul de soluții ecologice pentru a veni în sprijinul mediului înconjurător sau, măcar, pentru a nu cauza și mai mult rău. Se știe că locuințele sunt mari consumatoare de energie, iar odată cu risipirea energiei, se risipesc și bani din portofelul proprietarului. Prin urmare, soluțiile ecologice care pot fi implementate acasă sunt prietenoase atât cu mediul înconjurător, dar și cu bugetul proprietarilor de locuințe.

În cele ce urmează, vom vedea ce acțiuni ați putea întreprinde chiar acum pentru a oferi măcar puțină ocrotire mediului care suferă deja prea mult:

Verificați izolația. Izolația este aspectul cel mai important pentru fiecare casă nou construită. Totuși, dacă locuiți într-o casă mai veche, este posibil ca izolația să fi avut de suferit sau locuința nu a beneficiat de o izolație de calitate încă de la început. Materialele de construcție au suferit o multitudine de modificări, așa că astăzi dispunem de materiale cu mult mai performante decât acum 5-10 ani. În special proprietarii de case mai vechi ar trebui să verifice calitatea izolației. Este deosebit de important ca întreaga casă să dispună de izolație, inclusiv pardoseala și mansarda. În absența unei izolații de bună calitate, vom pierde căldură în timpul iernii, iar vara vom plăti facturi uriașe dacă folosim aer condiționat. Rolul izolației este cel de a opri pierderea de căldură sau de aer rece în afara casei, economisind astfel putere pe care ați folosi-o în mod tradițional pentru încălzirea sau răcirea locuinței. Cu alte cuvinte, izolația este un factor critic când vine vorba de economiile de bani, de cât de confortabil ne simțim în locuințele noastre atât în timpul sezonului cald, cât și în timpul sezonului rece, dar și în ceea ce privește sănătatea mediului înconjurător.

Stingeți luminile. O altă modalitate simplă de a salva mediul înconjurător și de a economisi sume importante de bani constă în stingerea luminilor. Chiar dacă ni se repetă de zeci de ori despre cât de important este să stingem luminile atunci când ieșim dintr-o încăpere, în continuare uităm și astfel pierdem bani, iar mediul suferă în tăcere. Conform multor studii, doar un procent mic de proprietari sting luminile atunci când părăsesc o cameră. În plus, majoritatea familiilor nu folosesc toate încăperile din casă, iar cifrele arată că dacă ar stinge luminile din încăperile rar frecventate, ar putea reduce facturile la energia electrică cu 25%. Totuși, nu putem trăi în întuneric, așa că avem nevoie de lumină mai ales în timpul sezonului rece când ziua este mai scurtă. Companiile au recunoscut necesitatea de a echilibra utilizarea energiei electrice și nevoia de a proteja mediul înconjurător și așa au apărut becurile ecologice. Aceste becuri folosesc un procent mai mic de energie electrică, au o durată de funcționare mai lungă și, prin urmare, produc mai puține deșeuri.

Economisiți apă. Sunt nenumărate modalități prin care puteți economisi apă, fără să vă compromiteți confortul. De exemplu, puteți opri apa atunci când vă spălați pe dinți, puteți înlocui măcar de două ori pe săptămână băile fierbinți cu dușuri mai rapide și puteți lăsa hainele să se adune în coș până formează o tură completă. De asemenea, puteți investi în filtre de apă care vin în ambalaje biodegradabile pentru a nu mai cumpăra apă îmbuteliată. O altă modalitate de a economisi apă, mai ales dacă locuiți la casă, este să adunați apă de ploaie pentru a uda ulterior florile și întreaga grădină.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *