Încălzirea electrică în pardoseală

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O soluție la alternativele tradiționale de încălzire o reprezintă și încălzirea electrică în pardoseală. 

Încălzirea electrică prin pardoseală reacţionează rapid

Pentru acei dumneavoastră care sunt curioși despre cum funcționează acesta, dacă durează mult până se încălzește camera, sau alte amănunte, vom încerca, în rândurile de mai jos, să vă lămurim întrucâtva aceste nedumeriri.

Nu există durată standard în ceea ce privește durata încălzirii camerei. Astfel, deși încălzirea electrică prin pardoseală reacţionează rapid, veți vedea că va dura între câteva minute și o oră până când puteţi simţi căldura. Acest lucru depinde de acoperirea podelei şi de izolaţie.

Atenție la covorașele de încălzire

Specialiștii montatori susțin că trebuie acoperită întreaga cameră în care instalaţi încălzirea prin pardoseală, dar nu este nevoie ca aceasta să fie instalată sub acele dulapuri care ating pământul, sau cadă. Cu toate acestea, în camera de baie acest sistem va fi montat obligatoriu sub cabina de duș, pentru că se va simți contrastul cu restul camerei. De asemenea, nu încercați să decupați covoarele de încălzire prin pardoseală sau să umblați cumva la cablul galben, care nu poate fi tăiat sau scurtat. În cazul în care un covor este puţin prea mare pentru zona dorită, atunci puteţi să scoateţi cablul din acesta şi să treceţi pe lângă zid porţiunea de cablu în plus. De subliniat că niciodată un cablu nu trebuie niciodată să se suprapună sau să se atingă.

Colaborați cu specialiștii

Cât privește informaţile referitoare la valoarea izolaţiei unui covor sau a unei mochete, atunci mai consultaţi-vă cu producătorul articolului respectiv, care vă va da toate informațiile de care aveți nevoie. În cazul în care montați o pardoseală de lemn/ parchet peste un sistem de încălzire electrică prin pardoseală, rețineți că temperatura podelei nu trebuie să treacă de 27 grade C. În caz contrar riscați ca lemnul să se usuce și să crape.

Strat de tencuială de minim 5 mm

De subliniat că atunci când instalaţi peste elementul de încălzire prin pardoseală orice fel de podea, atunci covorul de încălzire trebuie să fie acoperit de un strat de tencuială/umplutură de cel puţin 5 mm. Procedând astfel, aveți parte de o distribuţie egală a căldurii.

Nu uitați de senzorul de podea

Recomandarea specialiștilor este că, dacă ați optat către un astfel sistem de încălzire, atunci ar fi indicat să utilizaţi întotdeauna un senzor de podea, deoarece temperatura corectă a podelei este esenţială pentru a crea un grad optim de confort. În ceea ce privește senzorul de cameră, acesta trebuie utilizat numai cu un sistem de încălzire prin pardoseală instalat sub o pardoseală cu dale. De fapt, în cazul pardoselilor cu dale pentru care este utilizat un sistem de încălzire electrică prin pardoseală ca sursă principală de căldură, trebuie să se controleze gradul de încălzire a podelei conform unei combinaţii dintre datele senzorului de podea şi a celui de cameră. Procedând astfel, se va asigura o temperatură optimă a camerei, iar sistemul de încălzire prin pardoseală nu va depăși temperatura dorită.

 

 

 

 

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *