Încălzirea în pardoseală prin agent termic

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Încălzirea prin pardoseală începe să fie să fie o opțiune demnă de luat în calcul și de către români. Potrivit specialiștilor, aceasta reprezintă o alternativă perfectă la sistemul clasic, și care vine ”la pachet” cu numeroase avantaje.

Scăpați definitiv de podeaua rece

Dintre acestea menționăm confortul termic superior oricărui tip de încălzire; temperatură ambientală omogenă și eliminarea disconfortului creat de podeaua rece; pardoseala nu ridică praful, asigurând un mediu mult mai curat și sănătos. Dezavantajul acestui sistem vine de la faptul că este ceva mai scump, așa că nu oricine și-l poate permite.

Ideal pentru gresie și parchet

Dacă vreți ca și locuința dumneavoastră să beneficieze de încălzire în pardoseală prin agent termic aceasta se pretează foarte bine acolo unde există pardoseală din gresie sau parchet. Specialiștii în domeniu vin să ne asigure că acest sistem de încălzire poate fi complet ascuns sub plăcile ceramice sau parchetul din încăpere. Singurul lucru care rămâne la vedere este un mic dispozitiv care conține dispozitivul de distribuire ca o comandă centrală și regulator de temperatură în apartament.

Aveți nevoie de montatori profesioniști

Cei care au montat astfel de sisteme spun că ideal ar fi turnarea unei şape de 4,5 centimetri. Ce-i drept, se poate turna şi până la şapte centimetri, dar în acest caz încălzirea se face mai greu. În cazul centralelor clasice, înainte de montajul încălzirii prin pardoseală trebuie finalizată distribuţia de apă rece şi caldă din instalaţia sanitară. Trebuie să avem în vedere cota încălzirii prin pardoseală. De asemenea, trebuie stabilit locul sursei care va încălzi pardoseala şi apoi urmează distribuţia coloanelor care se vor afla sub parchet sau sub gresie. Nu vă hazardați că veți reuși să faceți toate operațiunile singuri, aveți nevoie de montatori profesioniști, pentru ca sistemul să fie eficient.

Pe principiul reșoului cu rezistențe

Potrivit specialiștilor, în cazul încălzirii în pardoseală prin agent termic, acesta din urmă circulă prin țevi așezate sub şapă la o temperatură de 40-45 de grade, mai scăzută decât la încălzirea clasică prin calorifere.

Pentru cei care vor să știe mai multe despre felul cum funcționează acest sistem, le spunem că totul este pe principiul reșoului cu rezistențe. Țevile prin care curge agent termic încălzesc şapa care, la rândul ei, transmite căldura primită în restul camerei.

Avantajele sistemului

După cum spuneam, principalul avantaj este unul de ordin estetic, pentru că sistemul este ascuns sub pardoseală. Deși mai scumpe decât opțiunile clasice, sistemele de încălzire în pardoseală au rezistență mai mare în timp, funcționează la fel de mult cât rezistă și camera în care sunt instalate, și în plus, nu este necesară întreținerea lor.

Sistemul de încălzire în pardoselă cu agent termic duce la o distribuție uniforma a temperaturii în camera respectivă, ceea ce face să avem parte de un climat interior confortabil și un minim de curenți de aer.

În fine, specialiștii în domeniu mai sunt de părere și că poziționarea sistemului de încălzire sub pardoseală cu agent termic și reglarea foarte exactă a temperaturii cu ajutorul termostatelor asigură un nivel ridicat de precizie în utilizarea energiei.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *